Αρχαιολογικοί Χώροι
ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ Χτίστηκε κατά το πρώτο μισό του 2ου αιώνα μ.Χ.. Το μνημείο είναι ανοικτό για το κοινό και φιλοξενεί θερινές παραστάσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της Πάτρας.
ΡΩΜΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Οι ανασκαφές του 6ου συμβούλιου Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων έφεραν στο φως τμήματα ενός μεγάλου δημόσιου κτιρίου από τον 1ο μ.Χ. αιώνα, δυτικά του Ρωμαϊκού Ωδείου.
ΡΩΜΑΪΚΗ ΓΕΦΥΡΑ & ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ Η ρωμαϊκή γέφυρα χτίστηκε κατά τον 2ο-3ο αι. Μ.Χ. πάνω από τον ποταμό ΚΑΛΙΝΑΟ. Η γέφυρα ήταν μέρος του δημόσιου δρόμου που συνεδέε την Πάτρα με το Αίγιο. Είναι το καλύτερα διατηρημένο δύο μονότοξο γεφύρι στην Ελλάδα.
ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ Το Κάστρο της Πάτρας χτίστηκε κατά το δεύτερο μισό του 6ου μ.Χ. αιώνα, επάνω στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης. Το κάστρο αποτελείται από έναν τριγωνικό εξωτερικό χώρο, ενισχυμένο με πύργους και προμαχώνες.
Οι τάφοι της Βουδένης, περίπου 7 χλμ βορειοανατολικά της Πάτρας, είναι μια από τις πιο σημαντικές μυκηναϊκές θέσεις στην Αχαΐα, ενδεχομένως, ο πυρήνας της προϊστορικής Πάτρας  Ίσως σχετίζεται με την Μεσάτις, ένας από τους τρεις οικισμούς που αποτελούσαν την αρχαία Πάτρα.
Η περιοχή, η οποία καλύπτει μια έκταση περίπου. 18 εκτάρια,  περιλαμβάνει το νεκροταφείο τύμβων του θαλάμου, στο Λιαπεικα και τον οικισμό στο γειτονικό λόφο Βορτζι.
Περισσότεροι από 65 θαλαμωτοί τάφοι έχουν ανασκαφεί μέχρι σήμερα, που χρονολογούνται από την Υστεροελλαδική ΙΙ της προ - μυκηναϊκής περίοδου (16ος - 11ος αι. Π.Χ. ).
ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟ Η πρώτη οχύρωση του περάσματος του ΡΙΟ πραγματοποιήθηκε το 1499 από τον Βαγιαζιτ 2ο, μικρότερη σε έκταση με διπλή αυλή και μια τάφρο. Σύγχρονες ανακαινίσεις και η ηλεκτρική ενέργεια έχουν καταστήσει το μέρος κατάλληλο για εκδηλώσεις και γιορτές.
Το ΔΥΜΑΙΟ τοίχος ή Κάστρο Καλογριάς είναι μια προϊστορική ακρόπολη στη δυτική Αχαΐα. Το φρούριο βρίσκεται σε στρατηγική θέση σε ενα βραχώδη λόφο, βόρεια της λιμνοθάλασσας Πρόκοπου, κοντά στο χωριό του Αράξου και είναι η μόνη οχυρωμένη Μυκηναικη ακρόπολη στη Δυτική Ελλάδα.
ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ Το αρχαίο θέατρο του 3ου αιώνα, με την υπέροχη θέα στον Κορινθιακό κόλπο, έφεραν στο φως οι Αυστριακοί αρχαιολόγοι της, είναι λαξευμένο απο ετερογενή πέτρα και μερικές φορές φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η ακρόπολη της μυκηναϊκής πόλης, που ονομάζεται Υπερίσα, είναι επισης κοντά.